20 gadi kopā ar jums! Bezmaksas piegāde no 39 EUR!
< Atpakaļ uz sarakstu

JAUNS
Shruti Box Saraswati 432Hz -- 3400 g; 41 cm


475,02
Paredzamais piegādes datums:2024-11-06


Pievienot grozam



Augstas kvalitātes koncertinstruments ar īpaši lielu uzgaļu un bagātīgu, piesātinātu skaņu. Lai skaņa būtu stabila pat ar vairākām atvērtām svirām, pietiek ar maigu nobīdi. Rāmis ir izgatavots no masīvkoka, bet malas - no saplākšņa. Komplektā ir iekļauta pārnēsāšanas un uzglabāšanas soma.

Par produktu
Tonu diapazons no c līdz c'.
Noskaņots uz A4, 432 Hz.
Katrs instruments ir individuāli izgatavots ar rokām, un tas var nedaudz atšķirties no mūsu apraksta un fotogrāfijām.
Materiāls.
Koks un finieris.

"Monoj Kumar Sardar & Brothers
"Monoj Kumar Sardar & Brothers" ir liels ražotājs ar bagātīgām tradīcijām, kas atrodas pašā Kalkutas centrā. Vadītājs Monoj Kumar var jums piedāvāt visus Indijā ražotos instrumentus, sākot no sitariem, tanpura un armonikām līdz tautas instrumentiem un vijolēm. Pateicoties mūsu ilggadējai sadarbībai ar Monoj Kumar Sardar, šodien mēs saņemam instrumentus, kas jebkurā laikā var mēroties ar slaveniem zīmoliem, pateicoties to uzticami augstai ražošanai un labai skaņas kvalitātei.

Shruti kaste
Šruti kaste, saukta arī par surpeti, ir ideāls pavadījums modālajai mūzikai, improvizācijai, darbam ar balsi, overtonu dziedāšanai, mūzikas terapijai un visiem indiešu mūzikas veidiem. Tā nodrošina pilnīgu, atbalstošu drone skaņu, ir izturīga, mobila un ļoti viegli lietojama. Lai sāktu spēlēt, vispirms ir jāatbloķē koka uzgaļi abās pusēs. Pēc tam atveriet sviras tām notīm, kuras vēlaties atskaņot. Visbeidzot, jūs viegli kustināt atvērto virpuli vienā pusē - un jūsu drons izvēršas!

Kas var izmantot Shruti kastīti?
"Shruti" kastītei nav nepieciešama ne skaņošana, ne sarežģīta spēlēšanas tehnika. Tāpēc tā ir vienlīdz piemērota gan iesācējiem, gan profesionāliem mūziķiem, skolotājiem, terapeitiem un izpildītājiem. Tā rada patīkamu dabisku akustisko skaņas lauku, kas piemērots visa veida darbam un ļauj pilnībā koncentrēties uz dziedāšanu, runāšanu, skatīšanos vai kustēšanos, kamēr spēlējat.

Konstrukcija
"Shruti" kaste rada spēcīgu, dronam līdzīgu skaņu, un to ir ļoti viegli spēlēt. Tā ir ideāli piemērota jebkuras indiešu mūzikas pavadījumam, darbam ar balsi, modālai improvizācijai vai apvertona dziedāšanai, kā arī indiešu pūšaminstrumentiem, īpaši bansuri (bambusa flautai). Skaņa un toņu veidošana ir līdzīga armonikai vai akordeonam: instrumenta iekšpusē esošās metāla niedres vibrē, caur tām plūstot saspiestam gaisam. Gaisa kustību kontrolē divi zvani abās instrumenta pusēs. Vienā pusē ir 13 sviras. Kad tās tiek atvērtas, no iekšpuses ieplūst gaiss un piespiež zem sviras esošās niedres radīt noti. Šruti kaste aptver pilnu oktāvu ar 13 hromatiskām pusnotīm. Tas dod jums brīvību izvēlēties toņu, kas vislabāk atbilst jūsu īpašajām prasībām. Lai iegūtu īpaši bagātīgu un pilnu skaņu, tonikai ieteicams pievienot kvintu vai apakšējo kvintu. Protams, iespējama arī jebkura cita kombinācija. Tās priekšrocības salīdzinājumā ar harmoniju ir tās, ka tā ir mazāka, vieglāka, lētāka, vieglāk transportējama un vieglāk spēlējama.

Kā spēlēt
Šruti kastīti var spēlēt ar vienu roku sēžot, stāvot vai pat ejot. Vispirms ir jāatver sānu sviras, kas bloķē visu instrumentu. Pēc tam atveriet sviras tām notīm, kuras vēlaties spēlēt, - šai pusei jābūt vērstai pret jums. Tagad uzlieciet roku uz instrumenta augšdaļas un piespiediet pusi bez svirām pret sevi. Skaļumu var regulēt, mainot tempu un spiedienu, ar kādu tiek nospiestas sviras. Kad atbrīvosiet pirkstu spiedienu, zvaniņi automātiski izvērsīsies, un jūs varēsiet atkal nospiest, lai radītu viengabalainu skaņu. Pārliekot roku pāri augšējam rokturim, instrumentu var nēsāt un spēlēt vienlaikus tikai ar vienu roku. Varat arī pārvilkt siksniņu pāri rokturim un pakārt to ap kaklu.

Padomi spēlēšanai
Shruti kastīti vislabāk novietot uz līdzenas virsmas vai kāda stabila atbalsta. To var arī nēsāt uz roktura, lai spēlēšanas laikā varētu brīvi kustēties. Skaņas skaļums un integritāte ir atkarīga no šūpoļu ātruma un spiediena. Jūs to sajutīsiet uzreiz. Īpaši apaļu un skaistu dronu var radīt, pievienojot kvintu vai kvartu virs izvēlētās pamatskaņas (sauktu arī par "toniku"). Ir pieejamas arī citas notiņu kombinācijas, kas atbilst individuālām vēlmēm, sākot ar taisniem moll akordiem un beidzot ar disonējošiem klasteriem. Taču jāuzmanās:

Vēsture
Šruti kaste tika radīta no Eiropas harmonija, ko misionāri 19. gadsimtā atveda uz Indiju. To dēvē arī par surpeti, un tradicionāli to izmanto galvenokārt tautas vai reliģiskās mūzikas pavadīšanai. Tā kā tajā nav klaviatūras, tas ir tīrs dronu instruments. Drones ir vienas vai vairākas notis, kuru nepārtraukta klātbūtne rada atvērtu skaņas telpu. Šo telpu var aizpildīt ar melodijām vai citām mūzikas struktūrām. Drona ideja ir būtiska indiešu mūzikas sastāvdaļa. Tomēr drones ir pazīstami arī Rietumu mūzikā, īpaši tās senākajās formās. Dažiem Rietumu instrumentiem, piemēram, dūdām vai hurdy-gurdy, ir pat iebūvēti drones.

Šis produkts pašlaik ir pieejams tikai tiešsaistē.