20 gadi kopā ar jums! Bezmaksas piegāde no 39 EUR!
< Atpakaļ uz sarakstu

Bafomets
Aizliegtie amuleti

24,00

Pievienot grozam


Gaisma un tumsa

Tas ir noslēpumains skaitlis ar kazas galvu, kas sastopams okultismā. Šī noslēpumainā būtne Rietumu kultūrā ir diezgan izplatīta un kļuva populāra tikai 20. gadsimtā, lai gan Bafometa vārds ir atrodams jau 20. gadsimtā.

11. gadsimta annālēs. Mūsdienās šis tēls tiek saistīts ar okultismu un rituālo maģiju.

Bafomets ir dvīņu personība, kas iemieso abu dzimumu īpašības. Duālisma jēdziens ir ļoti svarīgs okultismā, kur tas tiek uzskatīts par pēdējo soli pirms vienotības ar Dievu.

Tā ir persona, kurā pretējas enerģijas satiekas un nonāk pilnīgā līdzsvarā. Kazas galva simbolizē cilvēka dzīvniecisko, egoistisko, uz instinktiem balstīto dabu. Savukārt pentagramma, dievišķā gaisma starp tās ragiem, simbolizē cilvēka garīgumu. Ne no vienas, ne no otras puses nav iespējams izvairīties, jo cilvēka daba ir duāla. Ar Bafometa palīdzību šīs abas enerģijas var darboties harmonijā - nevis nomācot, bet papildinot viena otru.


Daudziem tas ir melnās maģijas simbols, pazīstams arī kā Mendesas kaza. Tomēr uguns lāpa starp viņa ragiem atklāj šī simbola dziļāko nozīmi - mūžīgo cīņu starp gaismu un tumsu. Šis talismans ir īpaši piemērots tiem, kuri jau ilgu laiku draudzējas ar maģiju.
Ar ķēdīti, Swarovski kristāliem acīm, iesaiņots zamšādas maisiņā.

Izmērs: 4,5 x 2,5 (cm)