20 gadi kopā ar jums! Bezmaksas piegāde no 39 EUR!
< Atpakaļ uz sarakstu

JAUNS
Damaru mistiskā rituālā bungas + vāks -- 13x11x7 cm


0,00
Paredzamais piegādes datums:2024-11-13


Pievienot grozam


Burvīgs un mistisks damaru (bungas), skaisti rotāts ar krāsainām zīda bārkstīm un bārkstīm, kas izskatās ļoti iespaidīgi un rada lielisku skaņu. Viegli sarullējams, lai ceļošanai to varētu iepakot zīda brokāta kastītē. Lieliska skaņa un līdzsvars, izcilas kvalitātes rituāla bungas. Precīzs bungas augstums un skaņa ir atkarīga no mitruma, temperatūras utt.

Vāka krāsa variē no dzeltenas līdz sarkanai.

Damaru rituālā bungas
Damaru tradicionāli izmanto hinduisma un budisma pudžas un citās lūgšanu ceremonijās. Damaru bungas, uz kurām spēlē lēni un metodiski, pavada čed rituāla melodijas un dziedājumus, kas pavada iekšējās meditācijas un vizualizācijas, kas ir šīs garīgās prakses pamatā. Šai praksei parasti izmanto lielākas chöd bungas, bet var izmantot arī damaru.

Damaru simbolika
Damaru skaņa tiek uzskatīta par tukšuma jeb šūnjatas simbolu. Abas bungas kopā simbolizē relatīvo un galīgo Bodhicitta. Damaru formas saknes meklējamas senajā Indijā, kur viena bungu puse simbolizē metodes vīrišķo enerģiju, bet otra - gudrības sievišķo radošo enerģiju.

Tantriskajos budisma rituālos damaru māca un atgādina par nepastāvību, jo tā skaņa piesauc sievišķās dievības, ko dēvē par dakīnēm. Vēl viena damaru skaņas interpretācija ir tāda, ka bungas simbolizē sirdsdarbības spēku.

Hinduismā, īpaši Šivas pielūdzēju vidū, tiek uzskatīts, ka pirmo skaņu (nada) radīja Šiva, sitot damaru. Šī pirmā skaņa radās tukšumā, nebūtībā. Šiva sāka savu radošo deju damaru ritmā. No Viņa dejas radās pasaule.

Šis produkts pašlaik ir pieejams tikai tiešsaistē.