20 gadi kopā ar jums! Bezmaksas piegāde no 39 EUR!
< Atpakaļ uz sarakstu

JAUNS
Ametista kristāls
Maģiskie kristāli

5,00

Pievienot grozam


Ametists: garīguma un aizsardzības akmens

Ametists ir kvarca šķirne ar skaistu violetu krāsu, kas tiek augstu vērtēta tās dziļo garīgo un aizsargājošo īpašību dēļ. Tā skaistuma un metafizisko īpašību dēļ to izmantoja dažādās kultūrās vēstures gaitā, to bieži dēvē par "garīguma akmeni", un tas ir slavens ar to, ka uzlabo intuīciju, garīgo apziņu un iekšējo mieru.

Veids un izskats

Ametistam raksturīgo violeto nokrāsu piešķir dzelzs un mikroelementi kvarca struktūrā. Krāsas intensitāte var svārstīties no gaiši lavandu līdz tumši violetai, un dažiem ametistiem ir izteikta krāsas zonialitāte. Lielas ametista atradnes ir Brazīlijā, Urugvajā un Zambijā, un ģeodēs tas bieži veido skaistas kristālu kopas.

Simbolisms un ārstnieciskās īpašības

Kristālu dziedniecībā ametists galvenokārt tiek saistīts ar trešo aci un vainaga čakru, tāpēc tas ir spēcīgs līdzeklis garīgās apziņas, intuīcijas un meditācijas uzlabošanai. Tas palīdz veidot saikni ar augstāko apziņu un veicina dziļāku izpratni par sevi un Visumu.

Ametists tiek augstu vērtēts arī tā aizsargājošo īpašību dēļ. Tas pasargā no negatīvām enerģijām un emocionāla nelīdzsvarotības, radot nomierinošu enerģiju, kas nomierina prātu un palīdz mazināt stresu, trauksmi un bezmiegu. Tiek uzskatīts, ka miermīlīgās vibrācijas veicina mierīgu miegu un novērš murgu rašanos.

Daudzi cilvēki vēršas pie ametista, lai palīdzētu iegūt emocionālu skaidrību un pieņemt lēmumus. Nomierinot prātu un uzlabojot intuīciju, tas palīdz veicināt skaidru domāšanu un līdzsvarotu spriešanu, padarot to par ideālu akmeni tiem, kas meklē garīgo un emocionālo mieru.

Izmantošana ikdienā

Tā daudzpusības dēļ ametists irpopulārs daudzos veidos, sākot ar skaistām rotaslietām un beidzot ar dekoratīviem priekšmetiem. Mājās ametista druzas un ģeodes novieto meditācijas zonās vai guļamistabās, lai veicinātu mieru un klusumu. Daži cilvēki glabā ametistu kabatās vai zem spilvena, lai uzņemtu nomierinošu enerģiju visas dienas un nakts garumā.

Ametistu izmanto arī garīgajās praksēs, jo tas padziļina meditācijas pieredzi un pastiprina saikni ar dievišķo. Turklāt daudzi cilvēki ametistu izmanto enerģētiskai aizsardzībai, nēsājot to kā piekariņu vai novietojot personīgajā telpā, lai pasargātu sevi no negatīvas ietekmes.

Skaistuma, garīguma un aizsargājošo īpašību kombinācija padara ametistu iecienītu kristālu entuziastu vidū, jo tas ir spēcīgs palīgs meditācijai, emocionālajam līdzsvaram un garīgajai izaugsmei. Tā bagātīgā, nomierinošā enerģija ir ideāli piemērota ikvienam, kas meklē mieru, aizsardzību un dziļāku saikni ar savu iekšējo "es".

Garums: 3 - 4 (cm).